Je kent ons principe, een goed kostuum is zoals een goede fles whisky, het wordt enkel beter met de tijd. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je bepaalde onderhoud tips in acht neemt. Voor jouw gemak lijsten we samen met Ruben O de 10 belangrijkste op.

  1. Borstel je maatpak regelmatig met een kledingborstel om stof en andere vuiltjes weg te halen.
  2. Een vlek? Dep onmiddellijk met water, wrijf nooit over een delicate stof.
  3. Gekreukte kledingstukken herstellen goed in een vochtige omgeving. Hang een gekreukt kostuum daarom in damp en warmte, zoals bijvoorbeeld in je badkamer tijdens een douche.
  4. Laat je maatpak rusten na een dag dragen. Hetzelfde kostuum verschillende dagen achter elkaar dragen kan de stofvezels beschadigen.
  5. Zorg steeds voor een stevige en geschikte kapstok om de vorm van bijvoorbeeld je jasje te behouden. Een geschikte kapstok zorgt voor voldoende steun aan de schouders. Je broek hang je best steeds verticaal.
  6. Vermijd volgepropte zakken, de vorm en alle naden zullen sneller slijten.
  7. Ontknoop je jasje steeds bij het zitten om te veel stress op de taille en knopen te vermijden.
  8. Bewaar een kostuum steeds in een ademende kostuumhoes ter bescherming.
  9. Breng je kostuum enkel naar de droogkuis als het nodig is. Té veel droogkuis beurten verminderen de levensduur van een kostuum.
  10. Hang altijd enkele motballen ter preventie tussen je kostuums. Als je dit beestje opmerkt, is het immers reeds te laat. Gebruik motballen die niet te sterk geuren.

10 onderhoud tips voor je kostuum - LUUX.be

Over Ruben O

ruben-o_125x125

Ruben O is het geesteskind van Ruben Opheide, kleermaker in hart en nieren en liefhebber van alles wat met Brits gentlemanship te maken heeft. Samen met zijn leermeester en gerenommeerd Belgisch meesterkleermaker Luc Windey worden de meest verfijnde kostuums, vesten, hemden en broeken ontworpen. Ruben O werkt op een premium niveau. Dat wil zeggen dat klanten kunnen uitgaan van discretie, vakmanschap, kwaliteit en service.

Verborgen in de binnenstad van Antwerpen ligt de Ruben O loft. Hier worden de meest verfijnde kostuums, blazers, hemden en broeken op maat ontworpen.

Ruben O website

 

Like & Share!