Alexander Wang kondigde onlangs aan dat hij stopt als hoofd van Balenciaga om 100% procent voor zijn eigen merk te kunnen gaan. Om zijn tienjarig bestaan te vieren, lanceert hij een collectie van tien bestsellers uit zijn carrière en steunt hij het goede doel DoSomething.

Tien stuks om tien jaar te vieren, dat is Alexander Wang zijn manier om zijn fans te bedanken. De tien items die opnieuw worden uitgebracht werden gekozen door de klanten van het label.  Maar daar laat Wang het niet bij. Een tweede manier om zijn jubileum in de verf te zetten is het steunen van een goed doel. De 31-jarige ontwerper ging in zee met DoSomething.org, een goed doel voor jonge mensen dat aan de hand van mode geld probeert in te zamelen en zo sociale veranderingen in gang zet.

De ontwerper tekende hoodies en T-shirts voor de organisatie. Maar liefst vijftig procent van de winst zal rechtstreeks naar DoSomething gaan. Wang wist 37 van zijn beroemde vrienden te overtuigen om te poseren voor de lens van Steven Klein. Onder meer Kate Moss, Kim Kardashian, Kanye West, Cara Delevingne, Lauren Hutton en Rod Stewart gingen op de foto voor het goede doel.

De items zijn te koop via de webshop van Wang en in zijn winkels wereldwijd.

https://www.facebook.com/AlexanderWangNY

 

Like & Share!