Zonder smartphone kunnen we al lang niet meer. We willen immers altijd en overal hartstikke online zijn. Of het nu in de trein, tijdens een etentje of gewoon lekker thuis is. Maar ook op ons werk kan afleiding absoluut geen kwaad. Tijdens een vergadering bijvoorbeeld. Luux biedt hiermee een oplossing: de Pebble smartwatch. Nee, je kunt er (nog) geen filmpjes mee bekijken, maar er zijn zat andere opties waarmee je verveling tegen kunt gaan. Zo kun je op ieder moment je mail bekijken, whatsappjes lezen, of zien wanneer je wordt gebeld. Daarnaast zijn er apps om je calorie-verbruik of hartslag te kunnen meten, en je kan er ook nog op zien hoe laat het is.

Het design is misschien niet zo stijlvol als dat van een Rolex, maar deze smartwatch kan wel tien keer zoveel. Door notificaties (trilling, tekst of alarm) kan de Pebble smartwatch je op de hoogte stellen van nieuwe e-mails, binnenkomende telefoontjes, agenda-afspraken, berichten op sociale media of weeralarmen, zodat je altijd en overal hartstikke up to date bent. Nadeel is de batterij. Volgens de verpakking gaat de accu vijf tot zeven dagen mee voordat je hem weer op moet laden, maar wanneer je het horloge normaal gebruikt en er een paar apps opzet houdt de batterij het zo’n drie à vier dagen uit.

De Pebble smartwatch valt onder de eerste generatie smartwatches en is daarmee de beste in zijn soort. Je kunt je smartphone niet vervangen met het horloge, maar de Pebble smartwatch dient als een verlengstuk van je telefoon. En toegegeven, dat is best handig. Daarnaast kun je er best mee weg komen aangezien de Pebble Steel er niet eens uitziet alsof je een complete processor om je pols draagt, want het heeft zowaar wat weg van een horloge. Wat vooral echt geweldig is, is de optie om zelf apps en watchfaces te ontwerpen. Hiervoor hoef je niet eens een doorgewinterde IT-er te zijn. Met een simpele handleiding kun je je smartwatch precies zo maken als je zelf wilt. De Pebble smartwatch is verkrijgbaar vanaf een luttele 129 euro.

Like & Share!