Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat een aantal bekende autofabrikanten CarPlay in hun auto’s gaan integreren. Hiermee kunnen automobilisten hun iPhone onderweg op een slimmere en veiligere manier gebruiken. Met CarPlay in hun auto hoeven iPhone-bezitters maar één woord te zeggen of één vingerbeweging te maken om te bellen, Kaarten te gebruiken, naar muziek te luisteren of berichtjes te lezen. De bediening gaat via de interface van de auto of de handige stembedieningsknop op het stuur waarmee je Siri activeert. Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo presenteren deze week de eerste modellen waarin CarPlay is geïntegreerd.

“CarPlay is speciaal ontworpen om mensen in hun auto zoveel mogelijk plezier te laten hebben van hun iPhone”, vertelt Greg Joswiak, vice president iPhone and iOS Product Marketing van Apple. “iPhone-bezitters willen hun telefoon altijd en overal kunnen gebruiken. Dankzij CarPlay kan dat ook in de auto, op een manier die hen zo min mogelijk afleidt. We hebben heel wat autofabrikanten bereid gevonden om CarPlay in hun modellen te integreren. Dat CarPlay deze week in Genève de primeur mag beleven, is helemaal geweldig.”

Apple heeft al ruim tien jaar een leidende rol als het gaat om de integratie van gebruikersoplossingen in de auto. CarPlay is de perfecte koppeling tussen auto en iPhone. Je kunt je aandacht bij het verkeer houden, maar toch van alles met je iPhone doen.

Zodra je iPhone verbinding heeft met je auto met CarPlay, staat Siri voor je klaar om een contactpersoon op te zoeken, iemand (terug) te bellen of je voicemail af te spelen. Als je een berichtje of melding ontvangt, kun je je ogen gewoon op het verkeer gericht houden. Je gebruikt namelijk gesproken commando’s om Siri op een vraag te laten reageren, een bericht te laten voorlezen, een antwoord te dicteren of iemand te laten bellen.

Het gebruik van de navigatie werkt intuïtiever dankzij CarPlay. In combinatie met Kaarten anticipeert CarPlay op bestemmingen, gelet op recente ritjes en informatie in je contactgegevens, e-mails of sms’jes. Je krijgt informatie over de route, het verkeer en de verwachte aankomsttijd. Je kunt Siri ook om een routebeschrijving vragen. Je volgt dan de gesproken aanwijzingen en kijkt intussen mee op Kaarten, dat op het display van de auto te zien is.

CarPlay biedt automobilisten ook eenvoudig toegang tot al hun muziek, podcasts en audioboeken. Je gebruikt hiervoor de bedieningsknoppen van de auto of je vraagt Siri om datgene af te spelen wat je wilt horen. CarPlay ondersteunt verder een aantal audioapps van andere ontwikkelaars, zoals Spotify en iHeartRadio. Zo kun je ook onderweg naar je favoriete radiodiensten of wedstrijdverslagen luisteren.

Like & Share!