Apple heeft woensdag de nieuwste versie van Apple TV voorgesteld. Highlights zijn een afstandsbediening met touchzone, spraakbesturing via SIRI en een App Store.

“Wij geloven dat de toekomst van tv in apps ligt”

Dit waren de woorden van topman Tim Cook tijdens het Apple Event in San Francisco. De nieuwe Apple TV is in staat via spraakassistent Siri te zoeken in content van verschillende diensten, zoals Netflix en HBO. Tijdens het afspelen van videocontent kan de gebruiker ook bijvoorbeeld de cast, weerinformatie en sportresultaten opzoeken. De nieuwe App Store brengt ook videospelletjes naar het televisiescherm.

Vanaf november ligt er ook weer een nieuwe iPad in de winkelrekken, de iPad Pro. De goedkoopste versie kost omgerekend ongeveer 715 euro. Het scherm is 12,9 inch (32,7 cm) groot.  Zoals verwacht stelde Apple ook de nieuwe versie van de iPhone voor. De iPhone 6S en 6S Plus beschikken over een scherm dat de kracht van de uitgeoefende druk kan onderscheiden, voor de zogeheten “3D Touch”-besturing. Afhankelijk van hoe hard de gebruiker op het scherm drukt, kunnen bijkomende informatie en extra menu’s opgeroepen worden. Daarnaast beschikt het toestel ook over een verbeterde camera met 12 megapixels.

Tijdens het evenement stelde het bedrijf ook onder meer een nieuw besturingssysteem voor het slimme horloge Apple Watch voor, net als enkele luxe-uitvoeringen van het horloge.

www.apple.com

Like & Share!