Op zaterdag 25 juli 2015 worden in het Memorial Coliseum te Los Angeles (USA) de 14de Special Olympics World Games geopend. Vermoedelijk door president Barack Obama. Onder impuls van Audi Verellen Geel hebben enkele Geelse ondernemers een uniek evenement georganiseerd om de Geelse Avalympics mee te ondersteunen.

Special Olympics : In 1968 werden de Special Olympics in de Verenigde Staten door Eunice Kennedy Shriver boven het doopvont gehouden. Het idee achter de Special Olympics is eenvoudig, maar geniaal. Door actief te sporten gaat niet alleen de conditie van personen met een verstandelijke beperking vooruit, ze kunnen ook meer vrienden maken en ze krijgen al sportend meer zelfvertrouwen. De internationale eed voor elke manifestatie binnen Special Olympics is ‘Let me win. But if I cannot win, let me be brave in the attempt’.

De Geelse Avalympics zijn ondertussen een begrip in de regio; meer dan 350 mindervalide sporters, actief in 15 verschillende sportdisciplines. Met een selectie van meer dan 20 atleten en 8 coaches zijn de Geelse G-sporters talrijk vertegenwoordigd in LA.

Onder de noemer Everyone Beautiful werd dankzij Piet Den Boer en Kris Huysmans (Audi Verellen) op 28 mei een uniek evenement in elkaar gebokst in een unieke omgeving: de showroom van Audi Verellen in Geel. Met de medewerking van Madena Haircare, Othello Kleding en kinderkleding Fien & Fons kregen ook kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om hun talenten op de catwalk te showen. Rob Vanoudenhoven en Amarillys Temmerman praatten alles professioneel aan elkaar. Huis Hardies uit Mol en de Geelse Hotelschool zorgden voor de culinaire omkadering.

Het publiek (meer dan 450 persoen!) was razend enthousiast. De opbrengst van dit evenement wordt gebruikt om de werking en nieuwe projecten van Avalympics vzw verder te kunnen ontwikkelen.

www.avalympics.be

Audi Verellen

Like & Share!