Bij exclusief importeur en verdeler van Napue Rye Gin, GRIT True Beverages uit Maaseik, zal de telefoon binnenkort roodgloeiend staan. De gin werd, in combinatie met Fever Tree Indian Tonic, verkozen tot beste gin-tonic van de wereld.

Dat dit de beste gin-tonic was, is de conclusie van de intensieve en wereldwijde zoektocht, georganiseerd door de International Spirit and Wine Competition (IWSC) uit Londen.

Deze IWSC wordt gezien als de oudste en meeste prestigieuze wedstrijd voor de alcoholische drankenindustrie ter wereld. Er zijn ieder jaar deelnemers uit meer dan 90 landen. Het behalen van een gouden medaille op IWSC wordt binnen de sector gezien als één van de hoogste mogelijke onderscheidingen. De jury die de gin-tonics moest beoordelen was maar liefst 250 experten sterk. Maandenlang trokken ze tijd uit om de beste combinatie te selecteren. Dat werd dus de Napue Rye Gin, een van origine Fins distillaat, in combinatie met Fever Tree Indian Tonic.

Opvallend: de winnende gin is eigenlijk een hobbyproject van 5 vrienden die enkele jaren geleden voor de lol de gin gingen distilleren. GRIT True Beverages uit Maaseik deelt nu dus mee in het succes.

Napue Gin

Like & Share!