Bowers & Wilkins lanceert z’n meest krachtige serie subwoofers ooit, de DB Series. De nieuwe Bowers & Wilkins DB Series bestaat uit drie subwoofers die speciaal zijn ontworpen om een buitengewoon krachtig, strak en levendig basgeluid te produceren. Het zijn de meest krachtige actieve subwoofers die Bowers & Wilkins ooit heeft vervaardigd, voorzien van Aerofoil basdrivers die ook te vinden zijn in de top range 800 Series Diamond.

De DB Series markeert Bowers & Wilkins’ meest geavanceerde én best klinkende reeks subwoofers tot nu toe. Naast het topmodel, de DB1D, wordt de reeks compleet gemaakt met de DB2D en de compacte DB3D. De DB Series volgt in de voetsporen van de grensverleggende DB-1, maar is voorzien van nieuwe digitale technologie en geavanceerde materialen die ook te vinden zijn in de prijswinnende 800 Series Diamond, waaronder de revolutionaire Aerofoil conussen.

Uitzonderlijke hoeveelheid vermogen
Alle drie de modellen uit de DB Series bieden een uitzonderlijke hoeveelheid vermogen. Zo levert de DB1D een indrukwekkende 2000 Watt. Daarnaast zijn de subwoofers voorzien van tegenover elkaar geplaatste driver units en een ongelooflijk rigide behuizing waarmee vervorming wordt tegengegaan voor een zeer diep, levendig basgeluid. Om het simpel te zeggen: de modellen uit de DB Serie zijn zonder enige twijfel de best klinkende subwoofers in hun klasse.

Bowers & Wilkins DB series

Aerofoil conussen
In de DB Series subwoofers zijn dezelfde Aerofoil conussen verwerkt die ook te vinden zijn in de 800 Series Diamond luidsprekers. Deze lichte, ultra-stijve woofers zijn perfect voor de weergave van lage tonen, wat zorgt voor een indrukwekkend basgeluid met ongekende precisie en finesse. De conus van de DB2D is dezelfde als in de 800 D3, terwijl de DB1D is voorzien van een enorme 30 cm / 12 inch driver, de grootste Aerofoil conus die Bowers & Wilkins tot nu toe heeft gemaakt.

De DB1D is tevens de meest krachtige actieve subwoofer uit de reeks. De 2000 Watt versterker in de subwoofer biedt uitzonderlijke reserves in sturing en controle. Met hun 1000 Watt versterkers, leveren de DB2D en DB3D dezelfde eigenschappen in een compactere vorm.

Kleuringsvrije bas
Alle drie de subwoofers uit de DB Series zijn uitgerust met twee basconussen die in een gebalanceerde, tegenovergestelde positie zijn geconfigureerd. Deze technologie was oorspronkelijk ontwikkeld voor de iconische PV1 subwoofer en werd ook op een effectieve manier toegepast in de DB-1. Dankzij deze opstelling worden vibraties in de behuizing sterk verminderd, wat leidt tot een zuiverder, nauwkeuriger geluid. Het resultaat: een fantastisch klinkende, kleuringsvrije laagweergave.
Al deze kracht en precisie is niets waard zonder de juiste controle. En dankzij een volledig nieuwe digitale voorversterker wordt het gespierde geluid van de DB Series subwoofers altijd optimaal weergegeven. Op maat gemaakte functies als Dynamic EQ en Room EQ zorgen voor nauwkeurige prestaties in elke ruimte.

Mobiele app
De DB Series is uitzonderlijk eenvoudig te configureren dankzij een speciale App. Deze App bevat een automatische kalibratie die gebruik maakt van de microfoon van de smartphone voor een optimale plaatsing, installatie en probleemoplossing. Dit kan ook gebruikt worden om de output en audio preset modus van de subwoofers te bedienen. De App is beschikbaar voor zowel iOS als Android-apparaten.

Of ze nu ingezet worden als onderdeel van een home cinema systeem of gebruikt worden als krachtige aanvulling op stereo luidsprekers; de nieuwe Bowers & Wilkins DB Series subwoofers zijn de meest geavanceerde, krachtige en best klinkende subwoofers in hun klasse.

 

Ontdek de DB Series
Like & Share!