Met trots introduceert Bowers & Wilkins de P9 Signature, de best klinkende en meest luxueuze hoofdtelefoon die de vermaarde Britse audiofabrikant ooit heeft geproduceerd. De P9 Signature, de grootste over-ear hoofdtelefoon uit het assortiment van Bowers & Wilkins, is ontwikkeld door hetzelfde team dat verantwoordelijk is voor de toonaangevende high-end 800 D3 luidspreker. Dat maakt de P9 exemplarisch voor alle innovaties op het gebied van akoestiek en design die Bowers & Wilkins de afgelopen 50 jaar heeft ontwikkeld.

De P9 Signature is voorzien van speciaal ontwikkelde technologieën die gezamenlijk zorgen voor een unieke luisterervaring die onovertroffen is in de markt van hoofdtelefoons. Kristalheldere middentonen komen samen met een diepe, maar toch flexibele bas en onberispelijk klinkende hoge tonen. Deze hoofdtelefoon levert adembenemende prestaties, terwijl een compleet nieuwe aanpak van transducer-plaatsing een klankbeeld oplevert dat geen enkele andere hoofdtelefoon momenteel kan evenaren.

Jef Neve, pianist en componist met internationale faam, testte alvast de P9 tijdens zijn opnames in de studio. Zijn reactie:

Bowers & Wilkins Jef Neve - LUUX.be

De P9 is heel ergonomisch, mooi afgesloten rond de oren en op het hoofd al komt dat natuurlijk door een iets groter formaat van de headphone. De P9 geeft een loepzuivere klank die heel warm is en uitermate geschikt is tijdens opnames. De P9 hoofdtelefoon isoleert het geluid perfect, je hoort praktisch geen omgevingsgeluiden en hij sluit heerlijk af rond de oren. Hierdoor is er ook geen risico dat de microfoons van de piano klank oppikken die uit de hoofdtelefoon ontsnapt.

Een uniek ontwerp
Normaal gesproken bestaat het membraan in een hoofdtelefoon uit een gecombineerd membraan en een surround met losse ophanging, terwijl in de P9 Signature een semi-zuigerachtig membraan is verwerkt, zoals ook te vinden in normale luidsprekers. Deze aanpak biedt vele voordelen, maar lost voornamelijk de conflicterende eisen op voor hoge conformiteit bij lage frequenties, wat optimaal is voor de weergave van lage tonen. Tegelijkertijd zorgt het unieke ontwerp voor een grote stijfheid bij hoge frequenties, wat essentieel is om ook de hoge tonen het beste tot hun recht te laten komen. De P9 Signature heeft een samengesteld luidsprekerchassis; ontworpen door dezelfde engineers die betrokken waren bij de 800 Series Diamond. Deze voorziet in een grotere stijfheid die ongewenste resonanties volledig neutraliseert.

De hoofdband van de P9 Signature biedt extra stevigheid en is toch ongelooflijk comfortabel. Omdat de band op een slimme manier ontkoppeld is van elke oorschelp, worden ongewenste vibraties tussen de oorschelpen voorkomen en blijft het geluid vrij van verstoring. De kussens in de oorschelpen zijn gemaakt van speciaal memory- foam, dat zich in de loop der tijd naar de unieke contouren van de drager vormt. Dit zorgt voor een betere sluiting en minder verkleuring van het geluid.

De hoofdtelefoon is vervaardigd met Italiaans Saffiano leer, waarbij een ‘stempeltechniek’ is gebruikt voor een uniek patroon. De aluminium armen van de P9 Signature zijn ideaal voor mobiel gebruik, dankzij het innovatieve vouwbare ontwerp en de robuustheid van de onderdelen. De meegeleverde luxueuze case is de perfecte partner van de unieke hoofdtelefoon; gemaakt van Alcantara ®, dat een elegant, suede-achtig gevoel geeft, en Saffiano leren details, beschermt deze case de hoofdtelefoon én complimenteert het de schoonheid ervan.

De P9 Signature is een nieuwe aanpak op het gebied van hoofdtelefoonontwerp. Hij levert niveaus van diepte en helderheid die de regels voor mobiele geluidsweergave compleet herschrijven. Zo is de P9 Signature een toepasselijke viering van de vijf decennia akoestische uitmuntendheid die Bowers & Wilkins op haar naam heeft staan.

ONTDEK DE BOWERS & WILKINS HEADPHONES
Like & Share!