Christian Louboutin Tribalou zomercollectie

Vrouwen opgelet! Luux laat je in alle stijl kennismaken met de nieuwe Christian Louboutin Tribalou zomercollectie. Laat je droom werkelijkheid worden. Loop het aankomend zonneseizoen rond met exclusief schoeisel van de Parijse grootmeester. Tribalou heeft een uitgesproken kleurrijk en lekker druk karakter. Mag Luux het woord ‘tribal’ in de mond nemen? Het is in elk geval een gevoel wat je krijgt als je hoogte neemt van alle modellen uit de nieuwe collectie van schoenen en tassen. Ervaar de look. Welke feel krijg jij?

Clubdanseressen als inspiratie voor wereldbekende stiletto’s
In 1982 liep Louboutin stage bij Charles Jourdan, de schoenenontwerper voor Christian Dior. Het was een stage van kort duur, in april 1982 was hij er al terug weg. Daarna ontwierp hij freelance voor allerlei merken. In 1988 trok hij drie maanden naar India. In 1989 besloot hij niet meer te ontwerpen voor anderen en ging hij enige tijd aan de slag als tuinontwerper. Christian Louboutin lanceerde zijn eerste schoenencollectie in 1991 in Frankrijk. Op 21 november van dat jaar opende hij een eigen winkel, samen met Henri Seydoux en Bruno Chambelland. Zijn handtekening of ‘signature’ zoals de Fransen dat zo mooi zeggen: schoenen verwerkt met de glimmende, rode zolen met in de binnenkant van de schoen. Het model ontstond nadat hij een eerste zool rood had geverfd met nagellak. De rode zool werd een succesvol handelsmerk. In 1995 mocht hij voor het eerst schoenen ontwerpen voor allerlei modedefilés, onder meer van Jean Paul Gaultier, Givenchy en Lanvin. In 2002 ontwierp hij de schoenen voor de afscheidsdefilé van Yves Saint Laurent. Louboutin heeft in 2007 een aanvraag ingediend in de Verenigde Staten, om dit handelsmerk te beschermen.

Sinds zijn twaalfde liep hij regelmatig weg van school om clubs te bezoeken. Hij was gefascineerd door de kleding die de danseressen in die clubs droegen. Dit bleek zijn grootste inspiratiebron voor zijn schoenenlabel te zijn. Hij maakte de stiletto’s weer modern in de jaren negentig. De hakhoogten waren 12 cm en hoger. Het doel van de ontwerper is om de benen te accentueren door middel van een paar hoge hakken. Naarmate de jaren verstrijken, ontwerpt hij ook schoenen met een lagere hakhoogte.

Christian Louboutin Tribalou zomercollectie
Luux highlight enkele opvallende creaties uit de nieuwe Christian Louboutin Tribalou zomercollectie. Als eerste kijken we met verbazing naar het kleurrijke klompje (695 euro). Klompen zijn blijkbaar helemaal terug in. Gekleurde stroken Suede combineren schitterend met het gekleurde leer. Opvallen, hoezo? Met een hakje van slechts 4,5cm zal pijn aan de voetjes geen issue zijn. Wie zijn spulletjes wil vervoeren in een trendy backpack kan opteren voor het schitterende rugzakje met Aztec print, gemaakt van 100% kalfsleer (1.595 euro). Berg je stuff op in stijl: binnenin het backpack zijn verschillende compartimenten. voorzien. Voor dames die rank en sexy manier de zomer willen instappen zijn er de Mexicaans geïnspireerde peeptoes (725 euro). Met een hak van maar liefst 13cm en de overbekende rode zolen wordt jezelf ‘spicen’ kinderspel. En wat te denken van een paar enkellaarsjes met puntige neus (1.095 euro)? Deze suède schoenen werden versterkt met kalfsleer. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren(combinaties) en worden gekenmerkt door een hak van 10 centimeter. Wat ze echt leuk maakt? Kijk eens naar die golvende hakken, dat is pas stijl!

Like & Share!