In onze zoektocht naar een oplossing om op een kwalitatieve manier verschillende wijnen te proeven, en niet enkel af en toe de toevallige fles die opengaat, selecteerde onze huis-sommelier Jarl het nieuwe Model Two van Coravin.

“Coravin Model Two is waarschijnlijk één van de meest innovatieve ontwikkelingen in de oenologie van de laatste decennia”, vertelt sommelier Jarl van The Cook Stays. “Het systeem staat je toe om alle gekurkte wijnen te proeven zonder de fles te openen, de oudste en/of duurste flessen te degusteren, zonder echter aan de kwaliteit van de wijn te raken, en dat keer op keer.”

Hoe het werkt? Een fijne naald gaat door de kurk. Er wordt een klein beetje inert (reukloos, geurloos, smaakloos) gas in de fles geïnjecteerd. Dit gas neemt de plaats in van de wijn en vermijd elk contact met de lucht. De naald is zo fijn dat bij het verwijderen van de naald, de kurk zich terug sluit. Wat ons betreft dus een ideale manier om verschillende wijnen te degusteren zonder ze te verspillen.

Benieuwd geworden? Onze huis-sommelier Jarl van The Cook Stays demonstreert het systeem graag  tijdens één van zijn degustaties in Hove.

 

OVER THE COOK STAYS
The-Cook-Stays-LUUX

The Cook Stays – TasteTank bvba
Lintsesteenweg 29c
BE-2540 Hove

Email: info@thecookstays.com
Facebook: www.facebook.com/thecookstays
Twitter: thecookstays

MAAK KENNIS MET DE CORAVIN TWO
Like & Share!