Toen Maserati in 1963 zijn eerste Quattroporte voorstelde op het autosalon van Turijn, lanceerde het merk niet alleen de snelste vierzitter ter wereld maar creëerde het ook een nieuw segment op de markt: de sportieve luxeberline. In die tijd ging het om een revolutionair concept: een performante competitiemotor van Maserati in een berlinekoetswerk plaatsen was ongezien. Met zijn uitzonderlijke weggedrag en de V8-competitiemotor was de toenmalige Quattroporte de snelste berline ter wereld.

In de vijftig jaar die daarop volgden, is de Quattroporte altijd een topmodel van Maserati gebleven. Steeds exclusief, nooit alledaags. Hij was altijd gewaagd en anders, bestemd voor mensen die het verschil durven te maken.

De nieuwe Maserati Quattroporte - LUUX.be

Voor de nieuwste versie van zijn emblematische Quattroporte lanceerde Maserati een nieuwe strategie binnen zijn gamma door bijzonder veeleisende klanten een bijkomende keuze te bieden in de vorm van twee uitrustingsniveaus die de nadruk leggen op de hoofdbestanddelen van het merk-DNA: GranLusso en GranSport. Beide erg karaktervolle uitvoeringen worden aangeboden in de vorm van een uitrustingsplan, beschikbaar voor alle motorversies van de Quattroporte V6 (Quattroporte diesel, Quattroporte, Quattroporte S en Quattroporte S Q4). Ze hebben ook in alle gevallen dezelfde prijs.

De nieuwe Maserati Quattroporte - LUUX.be

De topversie van het gamma, de Quattroporte GTS met V8-biturbomotor, zal standaard worden uitgerust met het pakket GranLusso of GranSport. Elk uitrustingsniveau werd ontworpen om in te spelen op de behoeften van klanten die een uniek en onvergelijkbaar product zoeken in het segment van de grote berlines. GranLusso en GranSport zijn onmiddellijk herkenbaar aan hun unieke koetswerk- en interieurdesign, dat sterk verschilt van de standaarduitvoering.

Italianen genieten wereldfaam voor hun knowhow op het gebied van autodesign. Ze weten hun auto’s niet alleen een prachtig lijnenspel te geven maar voegen er ook een geniale toets aan toe, die we ‘uitstraling’ zouden kunnen noemen. De Quattroporte is daarvan het perfecte voorbeeld: deze beschaafde en geraffineerde berline is een waar meesterwerk van verfijning, esthetiek en aerodynamische elegantie.

 

BEZOEK DE WEBSITE VAN MASERATI
Like & Share!