Op 28 februari aanstaande is het weer zo ver. Dan worden voor de 88e keer de Oscars uitgereikt aan de grootste acteertalenten die onze wereld rijk is. En deze keer wordt het Hollywood feestje aan alle kanten in een extreem luux jasje gestoken.

Zo heeft Piper-Heidsieck speciaal voor deze editie van de Oscars een fles Curvée Brut ontworpen met daarop de vermeldingen ‘Oscars’ en ’88’. Overal te krijgen? Er zijn slechts 1.000 flessen van deze speciale editie geproduceerd, dus we gaan er van uit dat die daar wel op zullen gaan.

Ook de speciale Oscars Goodiebag krijgt dit jaar vanwege de 88e editie een flinke upgrade. Daar waar vorig jaar de waarde van de give aways op zo’n $125.000 dollar bleef steken, tasten de verschillende luxe merken nu nog dieper in de buidel om de celebs kennis te laten maken met hun producten. Zo vinden de sterren straks onder andere een 10 daagse first class vakantie naar Israel t.w.v. $55.000, een jaar lang Audi rijden t.w.v. $45.000, en levenslange huidverzorging van Lizora t.w.v. $31.000 in de in totaal $200.000 kostende goodiebag. Uiteraard aangevuld met de nodige juwelen en horloges..

Genomineerden
Met maar liefst 12 nominaties op zak mag de film The Revenant, met in de hoofdrol Leonardo di Caprio, dit jaar als dè grote favoriet worden gezien. Andere genomineerden voor het felbegeerde gouden beeldje zijn:

Beste film
The Big Short
Bridge of Spies
Brooklyn
Mad Max: Fury Road
The Martian
The Revenant
Room
Spotlight
Beste acteur
Bryan Crantson
Matt Damon
Leonardo DiCaprio
Michael Fassbender
Eddie Redmayne

 

Beste vrouwelijke bijrol
Jennifer Jason Leigh
Rooney Mara
Rachel McAdams
Alicia Vikander
Kate Winslet
Beste actrice
Cate Blanchett
Brie Larson
Jennifer Lawrence
Charlotte Rampling
Saoirse Ronan

 

Beste mannelijke bijrol
Christian Bale
Tom Hardy
Mark Ruffalo
Mark Rylance
Sylvester Stallone
Beste regisseur
Adam McKay – The Big Short
George Miller – Mad Max: Fury Road
Alejandro G. Inarritu – The Revenant
Lenny Abrahamson – Room
Tom McCarthy – Spotlight

 

De 88e Oscar uitreiking vindt plaats op zondag 28 februari in het Hollywood & Highland Center Dolby Theater en wordt gepresenteerd door acteur en stand up comedian Chris Rock. De show zal in meer dan 225 landen worden uitgezonden.

Like & Share!