De voorbije week stond op mode gebied in het teken van de Fashion Week 2015 in modestad Milaan, waar de herfst- en wintermode van volgend jaar werd getoond. Tijdens de haute couture show op Italiaanse bodem waren veel hoogtepunten te zien, maar alle ogen waren toch vooral gericht op de show van Gucci die maandagmiddag plaats vond.

Een week geleden besloot men bij Gucci om toch maar niet de looks te tonen van de onlangs vertrokken designer Frida Giagnini. Men besloot een volledig nieuwe show  neer te zetten met nieuwe modellen en totaal andere outfits. Vier dagen lang werkte het nieuwe en huidige ontwerpteam zich bijna letterlijk uit de naad om zo’n 30 nieuwe looks te creëren, en maandag was het dan zo ver. De spanning in de zaal was om te snijden.. Maar, het resultaat mocht er zijn!

Het gekende, ietwat conservatieve, beeld van Gucci werd 180 graden omgedraaid en aan de kant gezet voor een androgyn, bijna vrouwelijk beeld. Veel zijde, wijde pantalons, baretten (als ode aan de Franse intellectuelen) en vrouwelijke kleuren (rood). Conclusie: het is wel even wennen, maar ongelooflijk verrassend en toch ook wel heel mooi. Designer Alessandro Michele, bekend van de Gucci accessoires lijnen en verantwoordelijk voor deze collectie, zal de komende tijd de scepter gaan zwaaien bij het Italiaanse mode huis. We zijn dus heel benieuwd waar het bij Gucci de komende tijd heen gaat.

Andere hoogtepunten tijdens deze editie van de Fashion Week waren de shows van Ermenegildo Zegna waar ontwerper Stefano Pilati het klassieke beeld van dit label steeds organischer in een modern jasje weet te gieten. Sensationeel was ook de show van Philipp Plein, welke kracht werd bijgezet door een optreden van rapper Snoop Dogg. De gender-bender-collectie van Prada stak er wat ons betreft ook met kop en schouders boven uit, samen met die van Diesel Black Gold waarbij de focus op rock ‘n’ roll is gelegd.

 

 

Like & Share!