Foodpairing, de trend die de meest uiteenlopende smaken met elkaar combineert, is hot. Eén van die opmerkelijke combo’s? Zwitserse kaas met thee.

Thee expert Fabienne Effertz, die al enkele jaren in Zwitserland woont, stelde vast dat de mensen uit de Alpen wel vaker thee dronken bij fondue of raclette. Dat bracht haar op het idee om thee ook te combineren met andere kazen op basis van rauwe melk. Resultaat? Compleet verschillende smaken die elkaar wonderwel aanvullen en een foodpairing die jou een nieuwe gastronomische smaaksensatie doet beleven.

Kaas: Le Gruyère d’Alpage AOP
Smaak: Meer uitgesproken
Thee: Hu Long Jin (groene thee) – China
In het broodmandje: Krokantjes met Gruyère
Foodpairing trend: zwitserse kaas met thee - LUUX.be

Kaas: Emmentaler AOP des Grottes
Smaak: Licht bittere toets
Thee: Sencha Okimudori (groene thee) – Japan
Garnituur: Vijgenjam, abrikozen en dadels
Foodpairing trend: zwitserse kaas met thee - LUUX.be

Kaas: Tête de Moine AOP
Smaak: Meer uitgesproken
Thee: Men Ding Gan Lu (groene thee) – China
Garnituur: Appel-, peren, abrikozencompote
Foodpairing trend: zwitserse kaas met thee - LUUX.be

MEER ZWITSERSE KAAS ONTDEKKEN?
Like & Share!