Nu de Apple iWatch officieel te koop is, roepen heel wat luxemerken om ’t er luidst dat ze met een exclusief smartwatch design komen.

Het ontwerp van Black-Eyed Peas-zanger Will.i.am werd opgepikt door het Italiaans modehuis: meet the Gucci smartwatch!

Eind vorig jaar raakte al bekend dat Will.i.am een modieuze smartwatch had ontworpen. Uiteindelijk gaat de rapper nu met Gucci in zee om het model op de markt te brengen. Samen met Gucci-CEO Marco Bizzarri kondigde hij de komst van hun multifunctionele smartwatch aan. De wearable beschikt naast de functie voor (video)bellen ook over een hartslagmeter, temperatuurmeter en GPS-chip. Wat de gadget uniek maakt is dat deze slimme armband kan bellen met ondersteuning van een simkaart, zonder verbonden te zijn met een smartphone.

Will.i.am vreest de concurrentie helemaal niet, omdat hij gelooft dat hij, samen met Gocci, gewoon het beste product heeft. De start van de samenwerking betekent volgens hem de geboorte van de term fashionology: het moment dat fashion en technologie elkaar ontmoeten. Of deze stoere woorden opkunnen boksen tegen de marktpenetratie en marketingpower van Apple, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Like & Share!