Is dit de ultieme Man Cave?

Het antwoord is te vinden zo’n 50 km ten oosten van Liverpool, in het welvarende Southwest Manchester, in een voorstad van Bowdon. Aan een van de  duurste straten van Bowdon, naast het huis van David Silva (middenvelder bij Spanje en Manchester City) en drie deuren van de voormalige teamgenoot van Silva en Engeland’s doelman Joe Hart. Daar heeft multimiljonair David Giovanni gebouwd wat diverse award-uitreikende organisaties op het gebied van home-automation hebben benoemd als een van ’s werelds beste smart homes.

Het huis beschikt onder andere over 6 slaapkamers, 2 fitness zalen, een Crestron Home Automation systeem voor de controle van verlichting, verwarming, zonwering en gordijnen, maar liefst 28 entertainment zones (elk voorzien van geïntegreerde Bowers & Wilkins luidsprekers), en natuurlijk; een bioscoop.

Maar unieker, en extremer vooral, is wat er in de kelder van huize Giovanni verborgen ligt. Een verborgen deur in de centrale hal leidt naar een met leder beklede wanden en dramatisch verlichte traphal die afdaalt. Via een getinte glazen draaideur met een enorm handgemaakt metalen handvat leidt dit mysterieuze pad naar wat wij noemen de ultieme man cave.

Ultieme Man Cave - LUUX.be

Car cave
Daar staat, vol in de spotlights, op een groot rond draaiend plateau een McClaren 650S in al zijn glorie te prijken. Via een Crestron touch panel kan de wagen automatisch worden gestart en draait het plateau de wagen in de vooringestelde richting. Klaar om ronkend de man cave te verlaten. In aangrenzende ruimtes vinden we, in met leder beklede garages, de Bentley en Aston Martin van de heer des huizes. In de vloeren zijn 15 sensoren verwerkt waardoor de wagens individueel herkend worden. Zo weet de man cave niet alleen welke wagen er binnenkomt maar ook wie hem bestuurd, en of het plateau geactiveerd moet worden in het geval het de McClaren is. En als je dan uit de wagen in zo’n man cave binnen stapt wil je natuurlijk dat je eigen favoriete playlist wordt afgespeeld.

Ultieme Man Cave - LUUX.be

Wining, dining and fun
Het pad vervolgt en leidt langs de volledig klimaat gestuurde wijnopslag, die een kleine 500 flessen herbergt, naar de bar met spiegel tv en custom made pool tafel. Hier is het waar Giovanni graag samen met vrienden geniet van het overweldigende entertainment systeem dat zelfs in de sanitaire verblijven werd doorgetrokken zodat ze nergens iets van hun favoriete film, muziek of sportwedstrijd hoeven te missen.

“It was really after my wife and I split up that I thought I’d like it to be a bit of fun in the basement for me and my pals. And, yes, for women friends too. Quite a few have seen it, and I think they like it. They will say it looks like something out of Batman. Men normally say it’s more like being in Iron Man’s garage.” Aldus Giovanni zelf.

Batman, Iron Man, Superman…. Geef het een naam. Ja dus! Wat ons betreft mag dit onderkomen zich de ultieme man cave noemen!

 

Bron: HowToSpendIt

Like & Share!