In 2018 brengt Lamborghini een grote SUV op de markt die is afgeleid van de Audi Q7 en Bentley Bentayga, en die in Italië zal worden gebouwd.

Ruim anderhalf jaar geleden sprak CEO Stephan Winkelmann de verwachting al uit dat de Urus er inderdaad gaat komen en eindelijk is het dan zover. De Lamborghini Urus is een concept-SUV ontworpen door de Italiaanse autofabrikant Lamborghini. De wagen werd onthuld op 23 april 2012 op de Beijing Auto Show. In september 2013 bevestigde Lamborghini dat de conceptauto in productie gebracht zou worden. Het is daarmee de eerste Lamborghini terreinwagen sinds de introductie en productie van de Lamborghini LM002.

De Lambo-fabriek in Sant’ Agata Bolognese wordt speciaal voor het model vergroot en de constructeur werft 500 extra mensen aan om de SUV te bouwen. Eerste minister van Italië Matteo Renzi heeft zijn handen vol gehad om de productie van het model in eigen land te houden. Zo heeft hij belangrijke fiscale gunstmaatregelen uitgevaardigd om te vermijden dat Lamborghini zijn SUV in het buitenland zou gaan bouwen. Lamborghini krijgt 100 miljoen belastingverlichting als de auto en de bijbehorende fabriek er echt zouden komen. De auto zou met 3.000 exemplaren per jaar goed moeten zijn voor de helft van de productie van de constructeur. De Urus betekent voor Lamborghini het begin van een nieuw tijdperk voor het merk.

www.lamborghini.com

Like & Share!