De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Magico is de laatste jaren met haar innovatieve en technologisch zeer vooruitstrevende producten, aan een wereldwijde zegetocht bezig. Was het enige jaren geleden al de prestigieuze M-serie die als eerste van dit merk veel lof wist te vergaren. Met de introductie van de Q-serie in de vorm van de Q5, werd de (internationale) luidsprekerbouw pas echt wakker geschud. Geheel in eigen huis ontworpen en grotendeels daar ook vervaardigde luidsprekereenheden, zeer geavanceerde filtertechniek met topklasse componenten en een CNC gefreesde behuizing bestaande uit massief aluminium panelen met een onderhuids space frame, zetten hier de toon.

De maatstaf zettende Q5 bleek uiteindelijk slechts de voorbode te zijn en werd een jaar later vergezeld van de wat minder extreem geprijsde en vooral compacter vormgegeven vloerstaander Q3 en monitor Q1. De eerstvolgende algemene vraag die nu natuurlijk opdoemt, is wat het vervolg van deze ingeslagen weg zal zijn. Op die vraag heeft Magico onlangs in één keer een uiterst compleet antwoord weten te geven en wel in de vorm van het forse, maar toch ook sierlijk vormgeven en vooral uiterst compromisloze 4-weg model: de Magico Q7.

Een absolute droomweergever zonder weerga en een model waar het ontwerpteam bestaande uit Magico eigenaar Alon Wolf en zijn technische rechterhand Yair Tamman, echt alles voor uit de kast hebben getrokken om een absoluut statement neer te zetten. Wat te denken van een gewicht van maar liefst 340 kilo, een frequentiebereik van 20 Hz tot 50 kHz en bijna manshoge afmetingen (152 cm hoog, 38 cm breed en 81 cm diep). Minstens zo tot de verbeelding sprekend is het prachtig hoge rendement van 94 dB en een aanbevolen vermogen van 50 tot 1200 Watt! Kortom, deze Magico Q7 is een echte ‘über’ luidspreker en in staat tot een absoluut spraakmakend en ‘mindblowing’ realiteitsniveau.

Like & Share!