Een natte droom voor laagvliegers die van ronde vormen houden: dat is de splinternieuwe Mercedes AMG GT en GTS. Bij Groep Jam in Hasselt, één van de twee AMG Performance Centers in ons land, staat het eerste exemplaar van het nieuwe topmodel te blinken.

De Mercedes-AMG GT moet Das Haus de komende jaren eervol vertegenwoordigen in het segment van de sportievere bolides, de Porsche 911 en Jaguar F-Type worden gezien als grootste concurrenten. Uiteraard kan je nog opteren voor enkele packs en visuele tweaks. Wat dacht je van een speciaal kleurtje? Naast enkele basiskleuren kan je kiezen voor de exclusieve gele Solarbeam tint. Ook leuke(re) 19″/20″ velgen behoren tot de creatieve mogelijkheden. Binnenin gaat het personalisatiefeestje ook rustig zijn gang inzake bekleding, sportzetels en sierelementen. Daarnaast heb je nog enkele losse opties waarmee je jouw ideale GT kan aandikken.

Een scudraket met 510 pk (GTS-versie), aangedreven door een 4 liter biturbo V8 motor, preciseert Sven Pribylla, de AMG-expert van Groep Jam. Het is niet, zoals sommigen denken, de opvolger van de Mercedes AMG SLS, waar zo’n 12.000 stuks van geproduceerd zijn. Nee, dit is een ‘stand-alone’ model, dat afhankelijk van de vraag onbeperkt zal gemaakt worden. En die vraag zal naar verwachting zo’n 10 exemplaren per jaar bedragen in Limburg. Niet echt verwonderlijk, gezien het prijskaartje.

Klopt, want voor de GT betaal je minstens 98.400 euro (excl. btw), terwijl het instapmodel van de GTS vanaf 114.300 euro de jouwe is. De meest fervente Mercedes-liefhebbers hebben intussen bij Groep Jam al hun bestelling geplaatst. In maart 2016 zal de eerste levering kunnen gebeuren.

Like & Share!