Tijdens de afgelopen Monaco Yacht Show presenteerde Mercedes een nieuw paradepaardje. Nee, geen wagen maar een futuristisch en vooral luxueus jacht. Hij gaat onder de naam Arrow460 Granturismo en heeft een prijskaartje van 1,5 miljoen.

Mercedes onderscheidt zich met de lancering van de Arrow460 Granturismo met het buitengewone design. Het 14 meter lange superjacht heeft een kleine 650 pk aan boord, waarmee de boot een topsnelheid van 40 knopen (zo’n 74 kilometer per uur) bereikt.  Het jacht van Mercedes-Benz werd ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse scheepsarchitectenbureau Van Oossanen en zal gebouwd worden door Silver Arrows Marine, een nieuwe Britse werf die onder leiding staat van Martin Francis en Tommaso Spadolini.  De twee mannen zijn grote namen uit de superjacht wereld en startten vorig jaar juli Silver Arrows Marine.

Mercedes Arrow460 Granturismo - LUUX.be

Uiteraard is de Arrow460 Granturismo ook voorzien van de nodige high-tech en luxe snufjes. Zo is het jacht uitgerust met een volledig geautomatiseerd domotica systeem, beschikt het over een ingebouwde gekoelde wijnopslag en maken JBL en BOSE, met een geavanceerd audiosysteem, het feestje compleet.

Mercedes Arrow460 Granturismo - LUUX.be

De boot zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 op de markt gelanceerd worden. De kans dat we er veel gaan zien varen is echter klein. Want naast dat er maar tien exemplaren worden gemaakt, zal er ook maar één boot per land worden verkocht. Een absolute limited-edition dus.

Mercedes werkt sinds 2010, in samenwerking met verschillende partners, ook aan ontwerpen voor producten buiten de automobiel industrie. Het eerste product wat ze op de markt brachten was de Eurocopter EC145 Meredes Benz Style helikopter in 2011.

 

Mercedes Arrow460 Granturismo

 

Like & Share!