Michael Opitz, Rebels, wild en puur natuur uit Oostenrijk

Michael Opitz, een jonge wijnbouwer uit ApetlonBurgenland, nam enkele jaren geleden het domein van zijn vader over en ging radicaal zijn eigen koers varen. Hij behoort daarmee tot de nieuwe generatie wijnbouwers in Oostenrijk die graag buiten de lijntjes kleuren.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn geen holle woorden voor Michael Opitz en hij hanteert dit dan ook van in de wijngaard tot in de fles. Zijn domein (7 ha) ligt in één van de warmste streken van Oostenrijk tegen de grens met Hongarije op de oevers van het Neusiedler meer. Deze rebelse jonge wijnmaker wist snel naam te verwerven dankzij enkele geslaagde cuvées. We lichten er 2 uit.

Free Solo 2012 (DruivenMuskat OttonelRülander, Traminer)
De experimentele combinatie van enkele authentieke lokale druivensoorten, gemaakt zonder vangnet (Free Solo als je thuis bent in het vrije klimmen) geeft een uitzonderlijk palet. Opmerkelijk, onverwacht maar met uiterste precisie! Een mooi voorbeeld van hoe een wijn op natuurlijke wijze kan evolueren naar een complexe, minerale en goed gebalanceerde wijn. Deze wijn is ideaal voor bij rijke visgerechten en gevogelte, of om gewoon te genieten...

Casual Blaufränkisch 2011 (Druiven: 100% Blaufränkisch)
Deze wijn is een ode aan de Blaufränkish, zo typisch voor deze streek. De wijngaarden bevinden zich op 114m hoogte, net naast het laagste punt in Oostenrijk. Deze Blaufränkish heeft de typische aromas van rode en zwarte bessen. De versmolten tannines en frisse zuren maken van deze wijn een mooie pass-partout die combineert met heel wat wild gerechten, gegrild vlees, lam, 

De volledige selectie wijnen van Michael Opitz wordt exclusief verdeeld door The Cook Stays. Je kunt deze, en andere top wijnen van Michael Opitz, ontdekken tijdens de Open Fles Dagen van The Cook Stays op 5 & 6 december.

The-Cook-Stays-LUUX

 

Like & Share!