Voor de één betekent vakantie relaxen en lekker eten, voor een ander is dat sporten en grenzen verleggen. Wat dan ook het onmisbare ingrediënt is voor een geslaagde vakantie, in Oman kan het allemaal. Het sultanaat Oman, met als hoofdstad Muscat, maakt deel uit van het Arabisch schiereiland. Het is een veilige reisbestemming die aangenaam verrast, met een onvoorstelbare en gevarieerde natuurpracht, een culturele rijkdom zonder weerga en daar bovenop een gastvrije bevolking en een degelijke toeristische infrastructuur. Oman in één woord: GEWELDIG ! Voor wie dus nog op zoek is naar de perfecte invalshoek, zet LUUX vier succesvolle formules op een rij.

Oman voor shoppers 
Soms is een vakantie gewoonweg niet compleet zonder een dagje luux shoppen en etalages bewonderen. Aan diverse winkels geen gebrek in Oman! Je kan je laten verleiden door de prachtige handgemaakte souvenirs, de talrijke shops van lokale ontwerpers en de luxeproducten in de grote shopping malls in Muscat city. Nog meer shopping centra vind je in winkelwalhalla Qurum, een trendy buitenwijk van Muscat. Wie liever iets kleinschaliger opzoekt, kan terecht in de diverse soeks. Een leuke plek om te snuisteren, slenteren en op zoek te gaan naar unieke souvenirs en lokale specialiteiten.

Oman voor foodies
Geen betere manier om van een nieuw land en een nieuwe cultuur te proeven dan via de lokale gastronomie. Ga iets eten in een authentiek Omani restaurant of beter nog: volg een kookles bij een Omani thuis! Bereid en eet traditionele lekkernijen zoals chicken Kabuli (kip met gekookte rijst) of Mashuai (geroosterde Kingfish met citroenrijst) en leer intussen bij over de fascinerende cultuur en het erfgoed van het Sultanaat van Oman.

Oman voor singles
Single reizen is hot in 2015 en Oman is de ideale bestemming om je in een soloavontuur te storten. Het is een veilig en stabiel land en nog eens vrouwvriendelijk ook. De wegen zijn goed onderhouden en de bewegwijzering is in het Engels, ideaal voor een self drive tochtje. In Oman kan je ook vrij kamperen, wat perfecte ontmoetingsplekken creëert voor alleenreizigers. En dan zijn er nog de musea en forten, de zee, de bergen en de duinen… De Omani zijn overigens vriendelijk en behulpzaam en de meerderheid spreekt Engels, dus eenzaam voelt men zich hier nooit.

Oman voor fietsfanaten
Wie net als de rest van België een tikkeltje wielergek is kan Oman op de fiets verkennen. Net als Boonen, Cancellara en Van Avermaet onlangs nog deden tijdens de Tour van Oman. Oman bulkt van de kilometerslange rustige wegen langs de kust, door groen glooiende oases en langs fascinerende woestijnlandschappen. Zelfs wie graag met de mountainbike de bergen in trekt kom hier aan zijn trekken! Boek een groepsfietstocht via de wandel- fietsorganisatie of huur een gratis fiets op de Muttrah Corniche in Muscat.

Zin gekregen? Bekijk meer informatie op www.visitoman.be

Like & Share!