Om zijn recent bekendgemaakte mede-eigenaarschap van het Nederlandse denimmerk G-Star RAW te vieren, heeft ‘Head of Imagination’ Pharrell Williams een selecte groep internationale pers en vrienden uitgenodigd op het hoofdkantoor van het merk in Amsterdam. Tijdens de tour door de RAW Factory kregen de genodigden een rondleiding van Williams zelf, waarmee ze een ongelimiteerd kijkje achter de schermen kregen bij het wereldbekende denimmerk.

16183003 RAW_FT_Pharrell_Denim Lab tour_007_18
Pharrell Williams opende de deuren van zijn nieuwe werkplek en leidde zijn gasten door het imposante gebouw. Enkele van de hoogtepunten tijdens de rondleiding waren het enorme archief met vintage werkkleding en militaire kledingstukken, het in-house atelier, en denim laboratorium. Gasten werden volledig ondergedompeld in de innovatieve wereld van G-Star en kregen denimcreaties te zien zoals nooit te voren.

De gebeurtenis was in navolging van de bekendmaking vorige maand, dat Pharrell mede-eigenaar werd van het merk. Dit bijzondere partnerschap kwam voort uit een twee jaar durende samenwerking tussen G-Star en Bionic Yarn, het bedrijf van Pharrell Williams, met als resultaat de RAW for the Oceans collectie – ’s werelds eerste denimcollectie gemaakt van gerecycled plastic afkomstig uit onze oceanen.

“Ik werk nu al een aantal jaren samen met G-Star. Tijdens het RAW for the Oceans-project met Bionic Yarn, zag ik hun enorme inzet voor het maken van denim met een positieve invloed op onze planeet. Samen hadden we het gevoel dat er nog zoveel kan worden gedaan met dit materiaal. Denim zit boordevol potentie, en daarom hebben we de volgende stap genomen in onze relatie. Ik wil volledig deel uitmaken van deze reis, zodat we samen de toekomst van G-Star én denim definiëren”. Aldus Pharrell.

Gasten van de RAW- Factory bestonden uit een mix van vrienden van Pharrell, en leden van de pers; waaronder de uit Amerika afkomstige muzikanten A$AP Rocky, Miguel en Lion Babe.

Like & Share!