Met de eindejaarsfeesten voor de deur hebben we natuurlijk weer heel wat reisjes voor de boeg. Maar wat neem je mee, hoe pak je dat allemaal naadloos passend in, en hoe zorg je ervoor dat het ook nog met de nodige  stijl gepaard gaat. Tijd dus voor LUUX om een masterclass Art of Packing te volgen, die we natuurlijk graag met je delen. En waar kunnen we dat beter doen dan bij Louis Vuitton.

Het merk vindt namelijk de oorsprong van zijn bestaan in het reizen. Al in de 19e eeuw stond Louis Vuitton bekend als specialist in het maken van koffers voor de industrie, waarna het merk omstreeks 1910 aanving met de productie van lichtgewicht bagage producten voor hoofdzakelijk vliegtuig -en treinreizigers. Vandaag de dag staat het natuurlijk bekend om zijn smaakvolle, stilistische en modieuze reis accessoires en biedt het de reiziger de ultieme gelegenheid om met verve en stijl de reistijd rond luchthavens en hotels door te brengen.

In een poging om ervoor te zorgen dat de reis-ervaring zo onberispelijk mogelijk is biedt Louis Vuitton the Art of Packing, een volledig gratis service waarbij een expert van het merk je in één van de stijlvolle LV shops kennis laat maken met de “tips & tricks” om je bagage zo compact en stijlvol mogelijk in te pakken. Natuurlijk wel uitsluitend in één van Louis Vuitton’s reiskoffers.

The Art of Packing

Dit is wat Louis Vuitton aanbeveelt voor een 2 -of 3 daagse trip. Het principe is toe te passen op alle type koffers van het merk maar hoofdzakelijk gebaseerd op de carry-on suitcase. De twee meest belangrijke factoren? Ruimte en gewicht.

1. Het zwaarste eerst

Begin met het zwaarste item dat je meeneemt. In bijna alle gevallen zijn dat je schoenen. Gebruik een schoenen zak om de schoenen te beschermen, leg ze in de koffer, plaats ze tegen elkaar aan en schuif ze vervolgens uit elkaar zodat er zich aan iedere zijde van de koffer een schoen bevindt. Op deze wijze verdeel je het gewicht van de meest zware items.

2. Maak slim gebruik van ruimte

Vergeet niet dat er in iedere schoen een vaak vergeten opbergruimte zit. Maak dus slim gebruik van deze ruimte en berg hier je gsm lader, ceintuur of andere kleine zaken in op.

3. Rol het op

Rol ondergoed op en vul hiermee kleine ruimtes in je koffer. Voor de mannen: als je over een das beschikt, rol ook deze op zodat je zeker bent dat de punt van de das onaangetast blijft. Roll underwear and fill gaps around areas.

4. Hemden

Het kreukvrij meekrijgen van hemden is waarschijnlijk wel één van de grootste uitdagingen van een reiziger. Maar, ook daarvoor heeft de expert van Louis Vuitton een meer dan bruikbare tip. Als je snel, recht uit de koffer, moet wisselen van hemd of in het hotel geen kans ziet het even te (laten) strijken, is dit de oplossing. Volgens de expert zijn in zo’n geval de voorkant en boord van het hemd het belangrijkste om rekening mee te houden en dat doe je als volgt: allereerst laat je de boord omhoog zodat er aan de zichtbare zijde geen kreuken of deuken kunnen ontstaan. Vervolgens vouw je de hemden op de gebruikelijke wijze en leg je ze met de achterzijdes tegen elkaar. Je vouwt dan de hemden met de onderzijdes in elkaar. Zo beschermen de hemden elkaar.

5. Kostuums

Een kostuum inpakken en meenemen is wel het meest lastige om te doen. Maar er zijn manieren om ervoor te zorgen dat maatpakken ook zo blijven als bedoeld is. Neem als eerste de blazer (zonder deze dicht te knopen) en vouw de mouwen kruislings aan de achterzijde van de blazer. Vouw de blazer vervolgens dubbel met de voorzijde boven. Zorg ervoor dat de revers opengevouwen zijn zodat ook deze niet kreuken.

Heb je de smaak van het compact inpakken te pakken? Hieronder vindt je de video versie van de masterclass… Namens LUUX en Louis Vuitton; Bon Voyage!

 

Like & Share!