A guy is a boy by birth, a man by age but a gentleman by choice lazen we onlangs ergens. En omdat kleren nog altijd de (gentle)man maken helpt Ruben O ons om deze keuzes makkelijker te maken. Met deze 5 stijltips kun je dus als een heer de herfst in.

1. Overweeg zwaardere stoffen met een leuk patroon
Wat is nu precies een zwaardere en wat een lichtere stof? Ik zou zeggen dat de grens ligt op 300 gram. Alles hieronder zit eerder in de categorie lente en zomer. Stoffen boven 300 gram gaan dan weer richting herfst en winter. Eigenlijk is de herfst en winter mijn favoriete seizoen. Je kan namelijk fantastische mooie stoffen dragen. Denk maar aan fijn geborstelde flannel wol, Oostenrijkse Tuchloden of Schotse tweed.

Ruben O 5 STIJLTIPS VOOR DE HERFST

2. Ga voor herfst kleuren
Klinkt logisch, inderdaad. Toch blijven de meeste mannen ook in de herfst en winter voor het traditionele blauw gaan. Niets mis mee, maar probeer het volgende eens:
– (licht)grijs voor business
– bruin voor meer casual activiteiten

Ruben O 5 STIJLTIPS VOOR DE HERFST

3. Combineer & combineer
Herfstkleuren zijn nu eenmaal makkelijk te combineren. Gentlemen, dat wil zeggen dat u er op los mag combineren. Ik hou bijvoorbeeld van outfits in bruintinten, net zoals zowat alle grijstinten ook goed werken.

Ruben O 5 STIJLTIPS VOOR DE HERFST

4. Overjassen for the win
Een stijlvolle overjas is misschien wel het meest ‘gentleman’ wat een gentleman kan dragen. Geniet daarom van de herfst en winter, want het zijn de enige seizoenen waar je deze kan dragen. Én ze kunnen een outfit helemaal afmaken.

Ruben O 5 STIJLTIPS VOOR DE HERFST

5. Bruine schoenen
Er zijn massa’s kleur variaties op bruin. Toch is de herfst en winter het seizoen waar deze kleur het beste tot zijn recht komt. Naast kleur variaties kan je ook spelen met textuur variaties. Zo werkt een suède bruine schoen perfect bij een flannel stof.

Ruben O 5 STIJLTIPS VOOR DE HERFST

Over Ruben O

ruben-o_125x125

Ruben O is het geesteskind van Ruben Opheide, kleermaker in hart en nieren en liefhebber van alles wat met Brits gentlemanship te maken heeft. Samen met zijn leermeester en gerenommeerd Belgisch meesterkleermaker Luc Windey worden de meest verfijnde kostuums, vesten, hemden en broeken ontworpen. Ruben O werkt op een premium niveau. Dat wil zeggen dat klanten kunnen uitgaan van discretie, vakmanschap, kwaliteit en service.

Verborgen in de binnenstad van Antwerpen ligt de Ruben O loft. Hier worden de meest verfijnde kostuums, blazers, hemden en broeken op maat ontworpen.

Ruben O website
Like & Share!