Samsung Electronics kondigt zijn eerste op consumenten gerichte Gear VR aan, waarmee het zijn leiderschap in de categorie ‘wearables’ (draagbare technologie) herbevestigt.

De nieuwste editie van de Gear VR is compatibel met nog meer smartphones, waaronder de Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 en S6 edge en maakt optimaal gebruik van het ‘Super AMOLED’-display van elk apparaat om de kleuren, helderheid en prestaties te leveren die nodig zijn voor een verbazingwekkende VR-ervaring.

“Samen met Samsung hebben we virtual reality geherdefinieerd en de beste mobiele VR-ervaring gecreëerd die vandaag beschikbaar is”, zei Brendan Iribe, CEO van Oculus. “Gear VR wordt gebruikt om meeslepende VR-games te spelen met vrienden, 360° video’s te delen en over de hele wereld te teleporteren met foto’s en video’s en dat is nog maar het begin van wat mogelijk is met mobiele VR.”

De Samsung Gear VR is 22% lichter dan de vorige Gear VR Innovator Edition en is voorzien van nieuwe schuimkussentjes die het dragen van het apparaat nog comfortabeler maken. Daarnaast is het touchpad van de Gear VR verbeterd, zodat het een betere controle biedt terwijl de gebruiker geniet van de uitgebreide selectie films, games, 360° video’s en ervaringscontent die beschikbaar is voor de Gear VR.

De Gear VR van Samsung is vanaf dit najaar te koop.

www.samsung.com

 

Like & Share!