Seabourn introduceert een nieuw tijdperk in culinaire excellentie door de eerste recepten van Amerikaanse chef Thomas Keller te onthullen. Het menu biedt een reeks aan gerechten, bestaande uit voor-, hoofd- en nagerechten, in meerdere eetgelegenheden aan boord van de Seabourn OdysseySeabourn Sojourn, en Seabourn Quest. 

“We zijn erg trots om de eerste menu’s van chef Keller aan boord van onze vloot te delen,” aldus Richard Meadows, President bij Seabourn. “Zijn menukeuze bevestigd dat deze samenwerking het culinaire aspect aan boord van onze schepen naar een nog hoger niveau wordt gebracht. We zijn dan ook erg blij dat onze gasten nu de mogelijkheid hebben, om de kwaliteiten van top chef Keller zelf te proeven.”

Om een ongeëvenaarde dinerervaring zoals nergens anders op zee te introduceren heeft chef Keller, samen met zijn ervaren personeel en Seabourn’s culinaire team, gewerkt aan de verbetering van het bestaande menu. Naast de vele culinaire hoogstandjes zijn er speciale thema-avonden in restaurant ‘the Colonnade’ die een eerbetoon geven aan chef Keller’s kindertijd, waar klassieke gerechten zoals spareribs worden geserveerd om een gezellige diner-ervaring te creëren. Bij het zwembad is ‘Patio Grill’ een klassieke favoriet, inclusief zijn kenmerkende Napa Burger en ambachtelijke “Yountwurst”. Chef Keller’s formele Frans-Amerikaanse culinaire stijl wordt op geselecteerde avonden aangeboden in ‘The Restaurant,’ dat een grote verscheidenheid aan gerechten omspant, waaronder:

Voorgerechten:

  • Terrine van Moularde eendenlever
    Truffel ‘Pain de Genes,’ gecomprimeerde Aziatische peer en Siciliaanse pistache

Hoofdgerechten:

  • Boekweit Gnocchi

Met tamari geglazuurde shiitake champignons, gouden bieten, savooiekool en yuzu

  • Sonoma eendenborst “Poêle”

Krokante “rilettes”, geglazuurde Harukei rapen, ingelegde bosbessen en een puree van rode kool

Nagerechten:

  • Gember en yoghurt Semifreddo
    Opgeklopte groene thee en citroen meringue
  • Champagne en Granny Smith appel Trifle

Chantilly crème, vanille vla en champagne gelei

Als onderdeel van de samenwerking, heeft chef Keller Seabourn geïntroduceerd aan zijn leveranciers in de Verenigde Staten. Seabourn is erg blij om de fijnste ingrediënten te mogen gebruiken van leveranciers zoals; Elysian Field Farms, Rancho Gordo, Hobbs Applewood smoked Meats, Marshall Farms Honey, Snake River Farms, Newport Meats, True Foods, Sonoma Poultry, Gourmet Attitude, Le Sanctuaire en Cowgirl Creamery / Tomales Bay Foods.

Een nieuw kenmerkend restaurant zal in mei worden geïntroduceerd aan boord van Seabourn Quest. Het restaurant zal uiteindelijk over de gehele vloot worden gelanceerd, inclusief de twee nieuwste schepen van de vloot; Seabourn Encore die eind 2016 zal gaan varen en Seabourn Ovation die in de vroege lente van 2018 geïntroduceerd wordt.

Chef Keller is wereldwijd bekend voor zijn culinaire prestaties en buitengewoon hoge standaarden. Keller is de enige Amerikaanse chef die meerdere driesterren classificaties van de prestigieuze Michelin gids behoudt, zo ook de eerste Amerikaanse mannelijke chef die aangewezen is als ‘Chevalier of The French Legion of Honor,’ het hoogste ereteken in Frankrijk. Hij heeft ontelbaar veel eer betonen ontvangen, waaronder de ‘Chef of the Year Award’ van The Culinary Institute of America en de ‘Outstanding Chef’ en ‘Outstanding Restaurateur’ Awards van de James Beard Foundation.

Seabourn’s intieme schepen bieden belangrijke elementen die de vloot onderscheiden van anderen: ruim, zorgvuldig ingerichte suites, veel suites met veranda, uitstekende eetgelegenheden met keuze van locaties, gratis bars verspreid over het gehele schip, heerlijke wijnen die geschonken worden bij de lunch en het diner, bekroonde service en een relaxte, sociale sfeer die de gasten thuis laat voelen aan boord. De schepen reizen over de hele wereld gedurende het hele jaar en varen naar veel van ‘s werelds meest aantrekkelijke bestemmingen, inclusief grote steden, UNESCO wereld erfgoed plaatsen en minder bekende havens en toevluchtsoorden.

Ontdek hier het reisaanbod
Like & Share!