Spring weekend break in Hotel Dieu de Marseille

Bezorgen de eerste lente zonnestralen je ook vlinders in de buik? Droom je van een lekker lang weekend met je partner? Dan heeft uux een schitterende suggestie voor je…in la douce France! Luux trekt naar Marseille, meer bepaald naar Hotel Dieu de Marseille, waar alles aanwezig is om het weekeinde tot één groot relax party te verheffen. Denk comfort, hospitality, gastronomie, wellness en de Chinese Spring festival cocktails.

Hotel Dieu de Marseille is van oorsprong een oud ziekenhuis in de wijk Vieux-Port van de Franse stad Marseille. Het hotel ontstond na het samengaan van het oorspronkelijke Saint-Esprit hospital uit de 12e eeuw en het Saint-Jacques de Galice hospital uit de 16e eeuw. Het ziekenhuis werd in 1593 gebouwd. Het huidige hoofdgebouw werd 200 jaar later door Jacques Hardouin-Mansart de Sagonne (neef van de beroemde Franse architect Jules Hardouin-Mansart) ontworpen en gebouwd. In 2006 werd de functie als ziekenhuis definitief opgegeven, en wordt er een luxe hotel***** van gemaakt. In 1963 werd het gebouw als historisch monument erkend.

Locatie en mogelijkheden
Hotel Dieu de Marseille ligt in een prachtig gebouw uit de 18e eeuw in de historische wijk van Marseille, op 350 meter van de Vieux-Port (oude haven). Het hotel heeft een stijvol eigentijds interieur dat goed past bij de historische elementen van het gebouw. Het biedt 194 kamers en suites, waarvan sommigen met een eigen terras en uitzicht op bezienswaardigheden. Verder beschikt Hotel Dieu de Marseille over 2 eigen gastronomische restaurants: Brasserie Les Fenêtres en Le Restaurant Gastronomique Alcyone. In de bar Le Capain serveert het gespecialiseerde barpersoneel een verscheidenheid aan cocktails. In de ontspanningsruimte van het hotel vindt u een spa van Clarins met sauna’s, hamams, ligstoelen, een fitnessruimte en een binnenzwembad. Het hotel vormt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het centrum van Marseille, met theaters, warenhuizen en musea vlakbij.

Nog tot 21 maart kan je genieten van een exclusieve spring weekend break formule: ideaal om de verborgen parels te ontdekken van Marseille, gaande van straatmarkten tot culturele festivals.

Like & Share!