Wij van LUUX zijn natuurlijk gek op high-tech gadgets, noviteiten en zaken met een hoog entertainment gehalte. Maar wat nu als je al deze dingen kunt toepassen voor je eigen “well being”? We stellen je voor: tandenpoetsen 2.0 met Philips Sonicare.

Philips wenst ons een stralend gebit toe, en volgens hen biedt de nieuwe Sonicare DiamondClean Smart alle voordelen van een moderne elektrische tandenborstel maar poetst hij net zo makkelijk en vertrouwd als een gewone handtandenborstel. Wij vinden dat eigenlijk net iets te weinig credits voor deze smart brush. Deze Sonicare poetst namelijk niet alleen goed, hij maakt van tandenpoetsen een beleving. Hij geeft je een doel, daagt je uit en assisteert om je gebit zo schoon en gezond mogelijk te krijgen en te houden.

sonicare banner 2

De techniek die Philips voor deze tandenborstel toepast heet revolutionair te zijn omdat hij op een sonische manier werkt (de haren van de borstel trillen met hoge snelheid heen en weer, waardoor microwaterbelletjes diep tussen tanden worden gestuwd, en daardoor zowel je tanden als ertussen reinigen) en de borstelkop daarbij met snelheden tot wel 62.000 poetsbewegingen per minuut vibreert. Om je een idee te geven: Tijdens één poetsbeurt van twee minuten maak je op die manier evenveel bewegingen als bij een maand lang handmatig poetsen. Ideaal dus als je last hebt van verkleuringen door bijvoorbeeld wijn, thee of roken en iedere ochtend tegen de klippen op staat te schrobben met je handborsteltje. Tandplak wordt sneller verwijdert dan met een gewone handtandenborstel en je tanden krijgen sneller hun natuurlijke witheid terug. Daar komt bij dat je met deze smart brush gewoon mee mag bewegen; de overstap van handmatig naar elektrisch poetsen is zo dus gemakkelijk gemaakt.

De Philips Sonicare App: jouw eigen “slim tandenpoetsen” butler
Of beter gezegd: jouw eigen digitale tandartsassistent(e). Want de app helpt je op alle vlakken en staat je met raad en daad bij om je gebit zo schoon, en uiteindelijk gezond, mogelijk te krijgen. Hoe werkt het? Easy..

Slim tandenpoetsen met de Philips Sonicare App

Je download de Philips Sonicare App uit de App Store (beschikbaar in Android en iOS) en je tandenborstel maakt automatisch verbinding. De rest gaat nu eigenlijk vanzelf. Je selecteert de gewenste behandeling door de juiste (meegeleverde) opzetborstel te kiezen en de “slimme” Sonicare doet de rest.

Door de automatische herkenning van de opzetborstel en de smart-koppeling van poetsstanden wordt de juiste intensiteit van het poetsen ingesteld. Na 2 minuten en 39 seconden, de duur van een ideale poetsbeurt, geeft de App je vervolgens fijntjes weer hoe je het er deze keer vanaf hebt gebracht. Welke tanden je hebt gehad en welke gebieden voor verbetering vatbaar zijn. Zo werk je dus samen met je digitale poetsassistent naar een hagelwit en gezond gebit toe. De DiamondClean Smart tandenborstel geeft via een speciale schrobsensor ook een seintje als je je tanden te veel schrobt in plaats van zachtjes poetst. Daarnaast zorgt de druksensor ervoor dat de lichtring op het handvat van de tandenborstel gaat branden als je teveel druk zet tijdens het poetsen.

De app biedt ook ondersteuning bij het opvolgen van tandartsadvies. Zijn er bijvoorbeeld probleemgebieden door je tandarts vastgesteld, dan kan je deze op de 3D-kaart markeren en wordt je er proactief aan herinnerd om extra aandacht te besteden aan die specifieke plaatsen. Dit helpt je om gemakkelijk inzicht te krijgen in je poetsgedrag, en het zelfs te delen met je tandarts of specialist.

Philips Sonicare Diamond - LUUX.be

Een toevoeging voor je badkamer
Maar ook de uiterlijke prestaties van de DiamondClean Smart mogen niet onbenoemd blijven. De zwarte editie die wij testten is een lust voor het oog. Strak design, futuristische uitstraling maar gelukkig verre van kitsch. Daarbij wordt hij wat ons betreft ongelooflijk volledig geleverd inclusief etui, die middels USB te connecteren is met bijvoorbeeld je laptop of reisoplader, 3 opzetborstels en tongreiniger. Het bijgeleverde glas maakt het zowel esthetisch als technisch compleet. Je kunt de tandenborstel er simpelweg zo inzetten waardoor hij direct opgeladen wordt.

Ontdek de Philips Sonicare

Like & Share!