Hoe machtig ben je als je de digitale Goliath genaamd Apple op de knieën krijgt? Heel machtig. Zeg maar rustig “Taylor Swift-machtig”.

Apple wilde zijn nieuwe muziekdienst Apple Music promoten door gratis muziek weg te geven tijdens de introductie. Maar hier was Taylor Swift duidelijk niet van gediend, en haar 60 miljoen volgers op Twitter en 36 miljoen volgers op Instagram ook niet. Apple realiseerde zich dat zij zichzelf met deze actie in de voet schoten en draaide de maatregel binnen 24 uur terug, met de welgemeende excuses aan Taylor.

Wie is deze “all american girl” die hit na hit scoort en alle jongensharten in de VS en daarbuiten sneller doet kloppen? Taylor Alison Swift is een singer/songwriter en wordt op 13 december 1989 geboren in Reading, Pennsylvania (VS). Zij was niet heel populair op school dus even onderzoeken waar pesterijen op school al niet toe kunnen leiden; zij schreef op jonge leeftijd al gedichten, liedjes en zelfs een roman. Op haar 14e was zij de jongste songwriter ooit aangenomen bij Sony/ATV. En wat heeft zij sindsdien bereikt?

– 7 Grammy Awards
– Op haar 18e werd zij in de VS Songwriter van het jaar
– Zij werkte mee aan de soundtrack van de film “The Hunger Games” en de film “Valentine Day” (in de laatste speelde zij ook)
– Speelde ook in de film “The Giver”
– 6e in de Fortune lijst van “World’s Greatest Leaders”
– 71 miljoen likes op Facebook
– Speelt gitaar, piano, banjo en….ukelele
– Heeft haar benen verzekerd voor $ 40 mio
– Haar video ‘Blank Space’ werd meer dan één miljard keer bekeken op YouTube
– Woont afwisselend in haar penthouse in NY, haar villa in Beverly Hills of haar vakantiehuis in Rhode Island

Het vermogen van de 25-jarige Taylor Swift wordt geschat op $ 80 miljoen.

Like & Share!