Samsung toont via beeldscherm de weg voorop. Hoe cool is dat!?

We hebben ze allemaal al gezien, meegemaakt en er ons waarschijnlijk al dikwijls aan geërgerd: de eindeloze rijen van vrachtwagens op een autosnelweg. Vaak hoor of zie je in het nieuws dat deze wegreuzen betrokken bij ongevallen. Tja, het is hoe dan ook soms moeilijk om ze voorbij te steken. Samsung komt met een redelijk lumineus idee! Aan de achterzijde van hun trucks hebben ze grote schermen ingebouwd die de achterliggers de weg voor de truck tonen, zodat de achterliggende wagens veilig kunnen voorbijsteken!

Niet alleen moet je dit een lovenswaardig initiatief noemen, het is voor Samsung weer een uitgekiende manier om positief in de picture te komen. Marketing en veiligheid die elkaar omarmen in een schitterend marketing verhaal. Wie wordt daar nu niet beter van!?

Een kleine camera vooraan in de truck filmt de road ahead en stuurt de live feed door naar de schermen achteraan. Er is zelfs night vision, zodat er geen enkele reden is om zich onveilig te voelen wanneer men achter een Samsung truck aan het rijden is. Het prototype is getest en goed bevonden, uiteraard. Op termijn is het de bedoeling dat een ganse vloot van vrachtwagens met deze technologie zal uitgerust worden. Samsung hoopt dat andere bedrijven en/of maatschappijen het systeem zullen aankopen. Volgens het Koreaanse merk zou het op termijn tienduizenden levens kunnen redden over heel de wereld. Hoe Luux is dan dit gadget?

www.samsung.com

Like & Share!