Trotse Filip de Pauw opent restaurant Jerom.

Al menig keer werd Filip De Pauw beloftenkok genoemd. Hij draaide mee in de keukens van sterrenrestaurants Hertog Jan en ’t Zilte, en is inmiddels bekend van zijn marktkraam -en pop-up Le Verseau. Gisteren opende de trotse Filip zijn eigen restaurant Jerom.

Filip De Pauw liep school bij Spermalie in Brugge en mocht meteen na zijn studies aan de slag in de keuken van het Brugse driesterrenrestaurant Hertog Jan. Daarna werkte hij voor Danny Horseele, nog een sterrenchef, en vier jaar geleden verhuisde hij naar de keuken van tweesterrenrestaurant ’t Zilte, bij Viki Geunes.

Zijn volgende stap was zijn droom te kunnen nastreven: een eigen restaurant. Hij maakte naam met de marktkraam Le Verseau waarmee hij op het Antwerpse Theaterplein gastronomische gerechtjes serveerde, en doopte het later om tot pop-up. Nu bevindt zijn droom zich in de Graaf van Egmondstraat, in de trendy en artistieke wijk ’t Zuid en luistert naar de naam Restaurant Jerom.

“Restaurant Jerom is gelegen in Wereldstad Diamant Antwerpen, waar mode zich herhaalt en alles permanent evolueert. Onze gerechten ook! Mijn team brengt dit op een vlotte en vernieuwende manier.”

Jerom. is gevestigd in een uniek statig pand waarbij de open entree je direct doet verlangen naar meer. Binnen is een warme sfeer gecreëerd waarbij natuurlijk hout en industriële looks elkaar afwisselen. Uniek is ook het dakterras waar, door het dak te verwijderen maar de balkenstructuur te behouden, een bijna mystieke sfeer hangt.

De kaart belooft, en tijdens de opening mochten we voorzichtig al wat proeven van de creaties van deze jonge keukenkunstenaar. Wat ons betreft: creativiteit, eigenheid en een groot respect voor authentieke ingrediënten.

Kennis maken met Filip en zijn team? Restaurant Jerom. is vanaf vandaag geopend. Reserveren kun je hier.

 

Like & Share!