Vintage car gallery: Ferrari 575M Maranello

De Ferrari 575M Maranello van Vintage Car Gallery, een echt Italiaans stokpaardje met hoog investeringsgehalte.

De Ferrari 575M Maranello is eerder een bijgewerkte versie van de 550 Maranello, maar met een kleine door Pininfarina aangepaste styling, dan een compleet nieuw model. De motor bleef net als bij de 550 een V12 die vooraan werd gemonteerd maar werd zoals de naam aangeeft vergroot van ongeveer 5500 cc voor de 550 Maranello naar 5750 cc. De M in de naam staat voor modificata (gemodificeerd in het Italiaans) en staat voor de andere wijzigingen ten opzichte van de 550. Dit op zowel mechanisch als stilistisch vlak.

Zo kreeg de Ferrari 575M een nieuwe versnellingsbak met technologie uit de F1. Deze wijzigingen brachten de topsnelheid van de 575M Maranello op 325 km/u en zorgden ervoor dat hij van 0 tot 100 km/u schiet in slechts in 4,2 seconden.
Vanuit de fabriek werd deze wagen met de optionele BBS velgen 8.5×19” en 10.5×19” geleverd. Met slechts 80.600 Km heeft deze unieke originele Ferrari zijn grote beurt gehad, inclusief de vertande riemen. De 575M heeft een hoog investeringsgehalte daar hij wordt getipt als opvolger van de “Daytona”.

Over Vintage Car Gallery
Vintage Car Gallery beschikt over een zeer brede expertise op het gebied van luxe, exclusieve oldtimers. Een expertise die volledig voortkomt uit hun passie voor exotische en zeldzame oldtimers. Niet alleen begeleiden zij u in de zoektocht naar het pareltje van uw eigen liefhebberij, ook kunt u rekenen op een professioneel advies en discrete behandeling wanneer het gaat om de verkoop van één van uw eigen verzamelobjecten.

Vanuit een jarenlange passie voor alles wat met auto’s te maken heeft, heeft Vintage Car Gallery een concept ontwikkeld waarbij zij de zorg van de verkoop van uw oldtimer ontnemen zonder dat u genoegen hoeft te nemen met een prijs die ver beneden de marktwaarde ligt. Anderzijds kan de koper steeds rekenen op een objectieve en eerlijke beschrijving van de auto aan een marktconforme prijs.

Interesse in dit stukje unieke Italiaanse autogeschiedenis? Bezoek dan de website van Vintage Car Gallery voor meer informatie of een afspraak.

www.vintagecargallery.eu

Like & Share!