Enerzijds heb je gigantische skioorden, met ski-carrousels die duizenden skiërs per uur kunnen verwerken, anderzijds zijn er authentieke dorpjes, ‘les stations-villages’, zoals in het Franse natuurgebied Queyras. De Queyras heeft vier ski-domeinen, ideaal voor koppels en families, voor wie wil wintersporten in ongerepte natuur en rustige sfeer.

De Queyras ligt in de zuidelijke Alpen, op de grens tussen Frankrijk en Italië. Het is een sneeuwzekere winterbestemming, met een indrukwekkend Alpendecor en bergtoppen tot 3400 meter. In de Queyras geniet je tevens van een zuiders klimaat. De zon schijnt er maar liefst driehonderd dagen per jaar.

Ski voor iedereen !
Met eenzelfde skipas kan je op vier skidomeinen terecht. Arvieux is geschikt voor jonge kinderen. Abriés en Ceillac hebben pistes voor gevorderde en off-piste skiërs. In Molines-St-Veran geniet je van hooggelegen en naar het zuiden gerichte pistes.

Het skiseizoen loopt er van 17 december tot 26 maart.

Groot langlaufgebied
De Queyras is het derde grootste langlaufgebied van Frankrijk, met tweehonderd kilometer loipes, verspreid over vier valleien op een hoogte van 1600 meter. Er is dus sneeuwzekerheid.

Nog meer wintersportactiviteiten
Naast ski en langlauf is er in de Queyras nog veel meer te beleven. De Queyras ligt in een natuurgebied van 230 km2 met onbeperkte mogelijkheden om te wandelen met sneeuwschoenen. Wees niet verrast als je onderweg gemzen of steenbokken ontmoet.

WINTERSPORT IN DE QUEYRAS : WEG VAN DE GROTE DRUKTE! - LUUX.be

Sportievelingen kunnen zich verder uitleven met ski-randonnée, touring-skiën of backcountry-skiën. Op verschillende ijswatervallen kan je ijsklimmen. In Aiguilles kan je zelfs ‘s avonds deze sport beoefenen aangezien de ijswaterval verlicht is. Het is eens iets anders als après-ski-activiteit.

Authentieke architectuur
In de Queyras rijd je makkelijk van het ene dorp naar het andere. Elke plek heeft zijn eigen charme en eigen architectuur. Op meer dan 70 façades zie je de typische geschilderde zonnewijzers. St-Veran is een prachtig dorpje, de hoogst gelegen gemeente van Europa (2040 meter). Er zijn veel ambachtelijke ateliers van houtbewerkers, messenmaker, kaasboeren en ook de ‘jouets de Queyras’ die hier vervaardigd worden.

Comfortabele verblijfsmogelijkheden op maat:
Er is ruime keuze. Een vijftiental auberges en hotelletjes, van één tot drie sterren. Het viersterren hotel Alta Peyra ligt in het hooggelegen St-Veran. Naast hotels en gezellige gastenkamers zijn er ook luxueuze chalets en er is een ruim aanbod huurappartementen.

WINTERSPORT IN DE QUEYRAS : WEG VAN DE GROTE DRUKTE! - LUUX.be

Leuke adresjes

  • La Ferme de l’Izoard, 3* hotel met ruime familiekamers, een overdekt zwembad, fijne keuken.
  • Les Balcons du Viso, modern ingerichte huurappartementen in Abriés.
  • Les Chalets de Queyras, luxueuze chalets met spa en hoteldienst in Molines-St-Veran.
  • Le Petit Chalet, refuge en gîte, nabij Ceillac.
  • Alta Peyra, 4* hotel met 59 kamers, 3 restaurants waarvan 1 met gastronomische keuken, Nuxe Spa en Skishop, in St Veran.

Bereikbaarheid
Afstand met de auto 988 km vanuit Brussel via autosnelwegen tot Grenoble, + circa 150 km gewone weg.
Trein: TGV uit Brussel naar Aix-en-Provence
Dagelijkse Vluchten tot Turijn en Marseille (Dagelijkse vluchten met Brussels Airlines uit Brussel en Ryanair uit Charleroi)

BOEK NU!
Like & Share!